Wist je dat je thuis een autoverzekering kunt afsluiten?

13 Jun 2024

Het is voor de meeste mensen niet een onderwerp waar ze uren over kunnen praten: verzekeringen. Toch is het belangrijk om eens even de tijd te nemen om te kijken of je wel goed verzekerd bent. Je wilt namelijk voorkomen dat op het moment dat je je verzekering nodig hebt, je tot de conclusie komt dat je je zaakjes niet goed geregeld hebt. In dit artikel willen we de kosten autoverzekering met je bespreken. Zo weet je snel wat je nodig hebt.

Het voordeel van een verzekering moet je niet onderschatten

Soms vragen mensen zich af waarom ze eigenlijk een verzekering nodig hebben. Het antwoord is simpel: omdat je zonder verzekering grote risico’s loopt om diep in de financiële problemen te vallen. Voor je autoverzekering geldt daarbij dat je zonder verzekering niet eens op de openbare weg mag komen. Iedereen moet een verzekering hebben, want een ongelukje zit in een klein hoekje. Rij je onverzekerd rond en je veroorzaakt een ongeluk waarbij schade ontstaat, dan draai jij op voor alle kosten. Deze kunnen torenhoog zijn en niet zelden zitten mensen nog jaren in de schulden door zo’n tegenslag. Kortom: zorg ervoor dat je een goede autoverzekering neemt, zodat je aan je wettelijke plicht voldoet, maar waarmee je jezelf ook een hoop ellende kunt besparen. Je sluit je polis eenvoudig online af. 

Een autoverzekering afsluiten: waar moet je precies beginnen? 

Het is niet moeilijk om zelf een verzekering voor je auto af te sluiten. Je kunt dit namelijk online regelen. We raden je aan om bij een aantal verzekeraars te gaan kijken naar wat ze je precies te bieden hebben. Op die manier kun je waarschijnlijk een mooie deal pakken. Je zult zien dat je veel keus hebt, dus je moet weten waar je op moet letten als je een polis voor je auto wilt samenstellen. De leeftijd van je auto is leidend. Dit vanwege de dagwaarde van je auto. Hoe lager de dagwaarde wordt, hoe minder uitgebreid je je wagen hoeft te verzekeren. Zo is voor een nieuwe auto, dat wil zeggen een wagen van maximaal zes jaar oud, de allrisk verzekering auto de beste keus. Met deze polis kun je alle vormen van schade laten herstellen. Heb je een wagen die zes tot maximaal tien jaar oud is? Dan kun je beter voor de WA Plus Beperkt Casco verzekering gaan. Hiermee kun je geen schade herstellen die je opgelopen hebt tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk, maar wel tal van andere schadeposten. Tot slot is er nog de WA-basisverzekering. Hiermee voldoe je aan je plicht een verzekering voor je auto te hebben, maar je kunt er geen schade mee claimen. 

Meer uit je polis halen door mooie aanvullende verzekeringen 

Heb je je basisverzekering eenmaal geregeld, dan is het tijd om even te kijken of je ook nog aanvullende polissen wilt nemen. Deze zijn weliswaar niet verplicht, maar ze zijn wel heel handig omdat je hiermee meer uit je verzekering kunt halen. Kijk bijvoorbeeld eens of de inzittendenverzekering iets voor je is. Neem je vaak mensen mee in je auto, dan kun je schade die zij of hun spullen hebben opgelopen, eenvoudig laten uitkeren. Zo voorkom je dat een leuk ritje eindigt in een nachtmerrie. Je kunt ook eens kijken of pechhulp iets voor je is. Hiermee kun je altijd een beroep doen op een monteur wanneer je met pech langs de kant van de weg komt te staan. De specialist komt dan gelijk naar je toe om het probleem op te lossen. Lukt dit niet, dan kun je vervangend vervoer aangeboden krijgen. Ideaal toch?