Preventief medisch onderzoek zonder doktersverwijzing

06 Oct 2022

Zou jij preventief jouw gezondheid willen laten controleren? Dat is mogelijk! Je hebt de keuze uit tal van verschillende medische onderzoeksmethoden. Van verschillende MRI scans en een laboratoriumonderzoek tot dermatologisch- en cardiologisch onderzoek. Je kunt het allemaal preventief laten uitvoeren. Je hebt hier geen doktersverwijzing voor nodig. Je kunt gewoon wanneer dat in jouw agenda past preventief medisch onderzoek laten verrichten. En na de uitvoering van de medische onderzoeken krijg je altijd vrijwel direct de uitslag.

Diverse MRI scans mogelijk

Er zijn zoals gezegd verschillende medische onderzoeken preventief mogelijk. Een van deze medische onderzoeken is de MRI scan. Deze radiologische onderzoeksmethode wordt veel toegepast. En dat is natuurlijk niet zomaar het geval. Een MRI scan is zeer effectief. Laat je een MRI hersenen maken? Dan zullen jouw hersenen en je schedel heel nauwkeurig in beeld worden gebracht. Kies je voor een MRI scan van je knie? Dan zullen naast jouw knieschijf ook alle omliggende delen goed zichtbaar zijn. De MRI scan is dan ook met recht een effectieve onderzoeksmethode te noemen. Daarnaast is dit radiologische onderzoek heel breed toepasbaar. Je kunt namelijk van verschillende lichaamsdelen een MRI scan laten maken. Voor welk van de diverse beschikbare MRI scans kies jij? 

Laboratoriumonderzoek voor een algemeen gezondheidsbeeld

Tijdens een MRI scan wordt er één specifiek lichaamsdeel onderzocht. Ben je nieuwsgierig naar jouw hersengezondheid? Dan biedt de hersenscan uitkomst. Wil je weten hoe het met jouw buikgezondheid gesteld is? Dan kun je een MRI van jouw buik laten maken. Maar hoe zit dat als je wilt weten hoe gezond je in het algemeen bent? Je kunt in dat geval het beste kiezen voor een algemeen bloedonderzoek. Hiermee kun je namelijk een heel goed beeld krijgen van jouw algehele gezondheid. In het bloed van een mens is onwijs veel zichtbaar. Van hormonen en ontstekingswaarden tot vitamines en mineralen. Een laboratoriumonderzoek kan een realistische weergave van jouw gezondheid bieden.

Focus op preventie

Er zijn verschillende medische onderzoeksmethoden beschikbaar voor preventief medisch onderzoek. Maar waarom zou je eigenlijk voor preventief medisch onderzoek kiezen? Je kunt jezelf beter afvragen waarom je geen preventieve gezondheidscheck zou laten uitvoeren. Je gezondheid is het meest kostbare bezit dat je hebt. Enige voorzichtigheid is daarom geboden. Niemand wilt te maken krijgen met eventuele lichamelijke aandoeningen. Leg daarom de focus op preventie. Laat jouw gezondheid af en toe preventief onderzoeken. Wacht niet totdat je iets gaat mankeren. Kies daarom voor preventie. Kies voor preventief medisch onderzoek, kies voor jouw gezondheid.