Okee, laten we eerlijk zijn; moeders hebben een zeer druk bestaan. Daarom is het extra lekker als je toch even de tijd hebt om even lekker kan shoppen! En veel moeders geven het niet graag toe, maar stiekem vinden we het allemaal leuk om op zoek te gaan naar nieuwe schattige babykleding, kinderkleding en andere schattige kledingstukjes. Als je hier een dag voor uittrekt dan ga je niet naar het locale winkelcentrumpje toe. Maar waar dan wel? Gelukkig is Nederland niet zo groot dus zijn de leukste shopping steden van Nederland goed bereikbaar.

1. De hoofdstad, Amsterdam

Het is misschien cliché maar het feit blijft dat Amsterdam een van de leukste shoppingsteden van Nederland is, of je nou voor jezelf wilt winkelen, of op zoek bent naar kinderkleding, babykleding of speelgoed. De 9 straatjes, PC Hooftstraat, de grote merken in de kalverstraat, en de leuke alternatieve winkeltjes op de Nieuwedijk. Voor ieder wat wils, en dit allemaal omgeven met prachtige oude panden en grachtjes. De ideale afsluiting van de dag is de Albert Cuyp markt. Hier vind je niet alleen tal van kraampjes met kinder- en babykleding, maar ook leuke jurkjes en broeken voor jezelf.

2. Centrum Utrecht en Hoog Catharijne

Het centrum van Utrecht heeft met zijn grachtjes best wel wat weg van Amsterdam. Het voordeel van shoppen in utrecht is echter dat wanneer het regent je ook goed overdekt kan winkelen in het Hoog Catharijne. De winkels zijn 7 dagen per week open en het grote en gevarieerde aanbod van winkels en horeca zorgen voor de jaarlijkse toestroom van 26 miljoen mensen. Als je op zoek bent naar babykleding of kinderkleding vind je in het Hoog Catharijne voornamelijk de grote bekende aanbieders.

Maastricht is misschien wel de mooiste stad van Nederland. De gebouwen, de architectuur en de sfeer geven je het vermoeden dat je je in een heel ander land begeeft dan Nederland. De stad is zoals ze zeggen van mensen in het zuiden; op en top bourgoundisch. Lekker genieten dus! Het aanbod van kinderkleding of speelgoed is hier iets minder, maar als je op zaterdag de vlooienmarkt bezoekt vind je genoeg unieke babykleding of kinderkleding die niet in de grote winkelketens is te vinden.