Terwijl sommige vrouwen al vanaf jong af aan de bruiloft ‘mentaal’ hebben uitgestippeld, loopt bij de mannen de spanning flink op. Trouwen is niet iets wat je wekelijks doet en daarom begrijpen we dat je dit graag perfect wilt laten verlopen. Vrouwen vinden het heerlijk om over hun verloving te vertellen en daarom toch wel prettig als dé vraag wordt gesteld. Waarbij vroeger de mannen (rond 1960) helemaal niet knielden bij een aanzoek, weten we anno 2021 niet beter. Een huwelijksaanzoek dus, maar hoe kun je dit nu het beste aanpakken? We hebben vijf geweldige ideeën voor je uitgeschreven. 

#1 Huwelijksaanzoek in een fotohokje

Jup, een bijzonder huwelijksaanzoek moet natuurlijk worden vastgelegd! Hoe kun je dit nu beter combineren door een aanzoek te doen in een fotohoekje terwijl de foto’s worden gemaakt? Romantischer kan niet. Vraag je partner mee het fotohokje in, doe het aanzoek en laat de camera jullie bijzondere moment vastleggen. 

#2 Een filmpje op Youtube 

Er zijn een hoop leuke huwelijksaanzoek voorbeelden te vinden, zo ook een eigen filmpje op YouTube. Zet wat heerlijke hapjes klaar, glaasje bubbels erbij en maak een prachtige foto selectie met jullie leukste foto’s als ode aan je partner. Eindig vervolgens de video met een scene dat je hem of haar ten huwelijk vraagt. 

#3 Huwelijksaanzoek in de bios 

Gaan jullie graag samen een avondje ontspannen in de bioscoop? Dan is een huwelijksaanzoek in de bios het ultieme moment om je partner te verrassen. Zo kun je bijvoorbeeld in de pauze een foto of filmpje afspelen waarin je je partner ten huwelijk vraagt. Een onverwacht, maar prachtig moment! 

#4 Weekendje weg naar jullie favoriete plek

Hoe kun je nu het beste je partner verrassen zonder dat diegene meteen van alles door heeft? Juist ja, met een weekendje weg naar jullie favoriete plek! Reserveer een tafel bij jullie favoriete restaurant in de stad en vraag haar aan tafel ten huwelijk. Just like a movie!

#5 Aanzoek tijdens de kerstdagen

Omringd met jullie liefste familie en vrienden is dit het moment om te stralen. Kerst is, net zoals Valentijnsdag, een mooi moment om jouw geliefde te verrassen. Iedereen ziet er mooi uit, gevolgd door een fijne sfeer en als kers op de taart een prachtig huwelijksaanzoek. Start bijvoorbeeld voorafgaand het kerstdiner met een speech en vraag hem of haar vervolgens ten huwelijk. Een kerst om nooit te vergeten.