In elk land, stad en zelfs dorp is er wel kinderkleding te vinden, uiteraard zijn de verschillen in stijl en ontwerp tussen de landen, steden en plaatsen wel gigantisch. Er zijn dus genoeg plaatsen waar je inspiratie vandaan kan halen en jezelf kan laten inspireren. Als je uit Nederland komt hoef je echter niet ver te kijken, in Amsterdam heb je talloze kinderkleding Amsterdam waar de modieuze mogelijkheden eindeloos zijn. In dit artikel worden een aantal kinderkleding Amsterdam merken beschreven die je een kijkje laten nemen in de wereld van de Amsterdamse kinderkleding.

Donsje, kinderschoenen uit Amsterdam

Donsje is een Amsterdams kledingmerk wat zich specialiseert in het maken van babyschoenen. De babyschoenen van Donsje worden met de hand gemaakt van een ontzettend hoog kwaliteit leer. Comfort staat hoog in het vaandel bij het babyschoenen merk, de schoenen worden ontworpen in het belang van de baby’s die de schoen dragen. Het is voor een baby belangrijk dat de voeten zich op een natuurlijke wijze kunnen ontwikkelen voordat zij de eerste stapjes maken. De schoenen van geven de drager ruimte om te bewegen binnen de schoen, daardoor worden de voetjes op een natuurlijke wijze beschermd en voorbereid op de eerste stappen.

Muchacomalo & Chicamala

Muchacomalo is een Amsterdams merk dat bekend staat om het ontwerpen en produceren van ondermode en heeft ook een kinderafdeling. Chicamala is het meisjesmerk van Muchacomalo en het design is net zo creatief en stoer in zijn ontwerpen. Beide merken staan bekend om de opvallende designs van de kledingstukken die zij ontwerpen en produceren. Veel van de boxershorts zijn voorzien van stoere prints die gevoed zijn met felle kleuren. De producten van Muchachomalo en Chicamala zijn gemaakt voor jongens en meisjes met een attitude die hun creatieve geest de vrije loop laten in hun dagelijks leven. Het merk is zeer innovatief en komt elk seizoen weer met nieuwe releases die volledig in de stijl passen die iedereen van Muchacomalo en Chicamala gewend is, stoer en uitdagend. De naam Muchachomalo is ook niet zomaar een naam, het woord is Spaans voor ‘bad boy’, en het merk doet die naam er zeker eer aan met hun ontwerpen en designs.