Laserontharing: permanent en veilig ontharen

28 Jan 2021

Vind je het vervelend om iedere keer je benen te scheren of te waxen? De perfecte oplossing zou dan een laserbehandeling kunnen zijn. Een laserbehandeling is een ontharingsmethode, waarmee je lichaamshaar kan verwijderen. In de winter maakt het vaak niet zoveel uit, maar in de zomer wil je toch liever dat je benen haar vrij zijn. Zeker wanneer je in bikini moet, wil je wel zeker weten dat alle zichtbare lichaamshaartjes weg zijn. Met een laserbehandeling ben je daar zo vanaf. In dit artikel gaan we bespreken wat een laserbehandeling precies inhoudt en welke zones je kunt behandelen.

Laserbehandeling zo werkt het

Vaak is een laserbehandeling geen goedkope manier om ongewenste haartjes weg te halen. Bij waxen of epileren worden de haartjes uit de wortel getrokken en bij scheren maak je de haartjes korter.  Bij een laserbehandeling worden de wortels juist aangepakt, waardoor je er dus voor zorgt dat er geen haartjes meer terug kunnen groeien. Een laser is eigenlijk licht met een bepaalde golflengte. De hoge golflengte is erg effectief tegen rimpel en littekens. Lage golflengtes kunnen juist helpen bij spataders. De laserstraal pakt de melanine aan van de ongewenste haartjes, hiermee wordt het pigment verhit en kan de warmte doordringen tot de haarwortel. De warmte verschroeid de wortel, en hierdoor kunnen er geen haartjes meer groeien uit de wortel. Zo kun je het lichaam definitief ontharen van ongewenste haartjes. 

Welke zones kan je behandelen?

Je hebt verschillende zones die je kunt behandelen. De meeste vrouwen laten hun oksels en bikinilijn laseren. Vaak zijn dit de delen waar vrouwen onzeker over zijn en dan vooral in de zomer. Voor deze periode is het dan ook ideaal als je bikinilijn gelaserd is, zo kun je rustig op het strand liggen zonder dat je je druk maakt of je alles wel hebt geschoren. Je kunt er ook voor kiezen om je bovenlip, wenkbrauwen en benen te laseren. Eigenlijk kan laserontharing op elke plek, waar haartjes groeien. De haartjes moeten alleen niet te dun zijn of te licht van kleur zijn. 

De behandeling

Je kunt uit verschillende zones kiezen. We nemen als voorbeeld het laseren van je oksels. Je oksels worden ingesmeerd met een laag transparante gel, vaak hangt dit wel af van welke laser er wordt gebruikt. Vervolgens wordt de intensiteit van de laser ingesteld, en krijg je een bril op die je ogen beschermt tegen de lichtflitsen van de laser.  Met de kop van de laser wordt er over je huid heen gegaan. Elk stukje wordt ongeveer een seconde geflitst, zo gaat het laseren vrij snel. Na de behandeling kan je huid wat rood en gezwollen uitzien en aanvoelen, maar dit verdwijnt al snel. Voor het laseren kun je naar een laserontharingskliniek, deze zijn gespecialiseerd in het definitief ontharen van het lichaam.