Heeft een collegamoeder net 500 euro neergeteld voor een muurschildering? Niets aan de hand: dat kun jij ook! En het goede nieuws is dat je daar niet Picasso voor hoeft te heten. Het enige dat je nodig hebt is een overhead projector, die je kunt huren, of beter nog, lenen. Projecteer de favoriet van je kind groots op de muur, en teken het na. En dan is het een kwestie van inkleuren.
 
Koop een houten hoepel, en bevestig die aan het plafond. Je kunt de hoepel omwikkelen met roze linten voor een prinsessenkamer of met blauwe linten voor een hemels effect. Vervolgens hang je allerlei rondslingerend speelgoed aan de hoepel. Dat kan met wasknijpers, maar ook met vleeshaken. Hang in het midden een visnet, en het is nog een mand ook!
 
Zet je kind zelf aan het werk, en laat hem los op 3 A3-papieren. Lijst ze in en hang ze op. Het is net de Cobra stijl!
 
Tijdelijke kunst: Koop een stuk stof met leuke figuren erop, en knip die uit. Mix twee theelepels stijfsel met 1 kopje water. Drenk de stof in de stijfsel en hang op.
 
Vind je het moeilijk om afscheid te nemen van die schattige kleine maatjes? Span een waslijn in de kamer en hang ze daar aan op.
 
Haal in de Kringloop een leuk salontafeltje. Dergelijke tafels zijn heel geschikt als kindertafel. Vind je hem een beetje saai? Koop een goedkoop tafelkleed (Wibra, Zeeman) en leg dat er boven op. Lijm het vast!
 
Dekens zijn heel geschikt als goedkope gordijnen. Bij o.a. de Wibra vind je fleece dekens met Walt Disney figuren erop. Hang ze op met kleine gordijnklemmetjes (te krijgen bij Xenos, Hema, Ikea) aan een roede.
 
Plak oude cd's op elkaar en hang ze op aan vislijn (zie je niet hangen). Zo heb je prachtige mobiles, en als de zon erop schijnt weerspiegelt die door de hele kamer.
 
Koop bij een doe-het-zelf zaak plakspiegels en hang die op ooghoogte van je kind.
 
Koop een heel stevig touw en hang dat midden in de kamer. Kost bijna niets, en je kind kan fijn Tarzan spelen.
 
Verf 1 muur met schoolbordverf en 1 muur met magneetverf. Geen zin een muur te verven? Haal dan een goedkoop stuk hardboard in een doe-het-zelf zaak en verf die. Hang op ooghoogte van je kind. Koop er wat leuke magneten bij, en je kind kan bijvoorbeeld boter-kaas-en-eieren spelen.