In de winter kan het erg koud zijn in huis, hierdoor kan je de kaarsjes en dekentjes weer tevoorschijn halen. Maar soms helpt dit niet altijd, hierdoor kan je verwarming nog een graadje hoger zetten. Natuurlijk is dit een makkelijke manier van het huis opwarmen in deze koude dagen, alleen door de verwarming te verhogen daalt de luchtvochtigheid in het huis. Hieronder ga je uitleggen wat je kunt doen om een hoge luchtvochtigheid in huis te houden. 

Luchtvochtigheid is belangrijk

Je lichaam kan op verschillende manieren reageren op een lage luchtvochtigheid. Je merkt niet heel snel de nadelen van een lage luchtvochtigheid, maar op den duur zie je dat je er last van kan krijgen. Vaak zie je dat mensen droge plekken krijgen op hun huid, dit komt omdat je lichaam niet meer van buitenaf genoeg vocht binnen krijgt. Dus als je in de winter merkt dat je snel last krijgt van droge plekken, dan weet je dat het kan liggen omdat je de verwarming een graadje hoger hebt gezet. Maar naast dat je dus last kan krijgen van droge plekken op je huid, kan je ook last krijgen van hoofdpijn, hoesten en droge keel. Soms lijkt het net of je last hebt van een griepje, aangezien je er niet helemaal lekker van wordt. Het is natuurlijk altijd belangrijk om genoeg water te drinken, maar daarnaast is het ook belangrijk dat er genoeg vocht in de lucht is. Je kunt de luchtvochtigheid makkelijk op peil houden door een aroma diffuser aan te schaffen. Deze diffusers zorgen ervoor dat je huid genoeg vocht krijgt van buitenaf. Maar je kunt je aroma diffuser gebruiken met etherische olie, deze zorgt namelijk ook voor het verspreiden van een heerlijke geur in huis. Voor de slaapkamer zijn de geuren lavendel en sinaasappel erg ontspannend voor een heerlijke nachtrust. Zo kan je er ook voor zorgen dat je niet wakker wordt met een vervelende droge mond. 

Etherische olie zuivert de lucht

In het vorige stuk kon je lezen dat een lage luchtvochtigheid kan zorgen voor klachten zoals een droge huid, droge mond en keel. Maar voor je gezondheid is het ook beter om niet te veel droge lucht in te ademen. Het is dan verstandig om een Geurwolkje aan te schaffen, dit werkt namelijk als een luchtbevochtiger. Maar daarnaast verfrist het ook nog eens de lucht in je huis. Door druppeltjes van de etherische olie toe te voegen aan de diffuser verspreidt je een heerlijke geur door het huis. Daarnaast hebben sommige oliën anti-bacteriële eigenschappen, deze helpen je weerstand te verhogen. Dit is erg handig voor in de tijd van de griep, zo kun je voorkomen dat je minder snel een griepje te pakken hebt.