Ben jij in verwachting van je eerste kindje of ben je moeder van twee of drie kinderen, en zou je graag wat meer tijd thuis willen spenderen met je kinderen zonder hierdoor je baan op te zeggen? Als je antwoord ja is, dan hebben wij de perfecte oplossing voor jou! Je kunt via een VPN makkelijk en veilig vanuit huis werken. In dit artikel geef ik je een paar tips over hoe je thuis veilig aan de slag kan gaan met werken door middel van een VPN en wat een VPN nou precies is.

Wat is een VPN?

Een VPN zorgt voor een beveiligde verbinding tussen jou en het internet. Als je dus via een VPN het internet op gaat, wordt jouw internetverkeer via een virtuele tunnel gestuurd. De voordelen hiervan zijn dat je anoniem het internet op gaat, je IP-adres en locaties zijn niet meer voor iedereen zichtbaar. Je bent veiliger op het internet, je kunt minder snel gehacked worden door criminelen. Ook heb je meer vrijheid op het internet, je kunt toegang tot websites krijgen die eerst geblokkeerd waren. VPN staat voor Virtual Private Network, het is een efficiënte manier om veilig internetten, online privacy en veiligheid te verbeteren. 

Hoe werkt een VPN?

Het aansluiten van een VPN is niet heel moeilijk, je kiest een aanbieder en sluit een abonnement af. Vervolgens is het belangrijk om een server te kiezen waarmee je wilt verbinden en de VPN doet de rest. De VPN software versleutelt je internetverkeer en verstuurt jouw data over een beveiligde verbinding naar de VPN server. Nadat het ontvangen is, ontvangt het jouw versleutelde internetverkeer en wordt het leesbaar. Daarna stuurt de server het ontsleutelde internetverkeer het internet op, daarna ontvangt de server weer het teruggestuurde internetverkeer wat voor jou bedoeld is. De software ontsleutelt het internetverkeer weer waardoor jij het kunt bekijken. 

Voordelen van VPN

Als je graag veilig wilt internetten kan je het beste VPN gebruiken. Hackers kunnen makkelijk via publieke netwerken je gegevens onderscheppen. Met een VPN kun je veiliger e-mailen, internetten of interbankieren als je gebruik maakt van wifi. Een alternatief is om gewoon via mobiele internet je zaken te regelen. Door een VPN te gebruiken kunnen internetproviders of andere overheidsdiensten je minder snel volgen. Wanneer je op je werk aan het werken bent heb je van deze problemen geen last, omdat je dan gebruik maakt van het internet op je werk en die is al goed beveiligd. Maar wanneer je dus thuis aan het werk gaat, ben je niet meer verzekerd van die veiligheid. Daarom is het slim om gebruik te maken van een VPN als je hebt besloten om vaker thuis te werken omdat je meer tijd wilt doorbrengen met je kinderen. Maar ook wanneer je op remote werkt is het slim om gebruik te maken van een VPN. VPN’s werden in de eerste instantie ontworpen om bedrijfsgegevens te beschermen.