Ben je toe aan een nieuw interieur? Dan is het gewoon tijd voor een make-over! Of je nou je hele huis onder handen neemt of een kamer, een simpel likje verf kan ook al voor verandering zorgen. Hieronder kun je vijf tips lezen over hoe je jouw woonkamer een make-over kan geven. 

Tip 1: accesoires

Door nieuwe accessoires toe te voegen in je woonkamer, kan de kamer al een hele andere uitstraling krijgen. Door voor nieuwe kussens te gaan, lijkt het alsof je een nieuwe bank hebt. Maar je kunt ook kiezen voor een opvallende bijzettafel, waarop je leuk kandelaars en vaasjes kan zetten. Door nieuwe accessoires toe te voegen aan je huidige interieur, creëer je al een groot verschil. Het is hierin ook belangrijk om met kleuren te spelen. Een van je nieuwe accessoires mag best wel eruit springen qua kleur. 

Tip 2: verlichting

Verlichting is ook een belangrijk onderdeel van de sfeer in huis. Als je gebruikt maakt van lampenkappen, kijk dan of je nieuwe lampen kappen kan kopen die beter bij je nieuwe interieur past. Door voor een hanglamp te kiezen, creëer je meer ruimte en een andere sfeer. Kijk naar de style van je huis, heb je meer een modern of landelijk huis? Bij een modern huis zou ik je aanraden om voor een mooie kroonluchter te gaan. Dit zorgt voor een echte eyecatcher in huis. 

Tip 3: muurdecoratie

Het versieren van je muren is vaak lastig, aangezien ze een groot oppervlakte hebben. Door ze een likje verf te geven, kan je spelen met verschillende kleuren. Als je van plan bent om de hele huiskamer opnieuw te verven, kan dit vaak een hele klus zijn. Een andere oplossing om je muren toch op te leuken, is door fotolijstjes aan de muur op te hangen. Je kunt hierin foto’s van je kinderen doen of leuke quotes. 

Tip 4: raambekleding

Je ramen spelen een grote rol in je interieur, het is namelijk de lichtbron van een kamer. Grote ramen kunnen daarin ook vervelend zijn, want dat betekent dat mensen makkelijk naar binnen kunnen kijken. Je kunt kiezen voor houten shutters, deze geven een warme sfeer in huis. Je kunt ze kiezen in alle soorten kleuren en breedtes bij Shutterkoning

Tip 5: meubels verplaatsen

Heb je er nooit over nagedacht om je meubels te verplaatsen? Dan kan het verstandig zijn om eerste te beginnen met meubels te verschuiven in je huiskamer. Soms kom je op nieuwe ideeën en staat je bank misschien wel veel beter in de andere hoek van de huiskamer. Door eerst te experimenteren voorkom je dat je onnodige dure aankopen doet.