Tegenwoordig zien we ze steeds vaker, de draagdoek. Soms lijkt het een hype maar het is heel handig om je kindje te dragen in een draagdoek. Verder bouw je door het dragen van je kindje ook een betere band op met je kindje. Deze week gaan we bij inspiratievoormoeders.nl wat dieper in op het dragen van je kindje in een draagdoek want, wat zijn de verschillen tussen de draagdoeken? en hoe kan je de draagdoeken het beste knopen?

Wat is voor mij de beste draagdoek?

Het kan best moeilijk zijn om de juiste draagdoek te kiezen, zonder de juiste achtergrond informatie want, welke draagdoek past bij mij?

De meest verkochte draagdoeken zijn de geweven draagdoek en de rekbare draagdoeken. Verder zijn er ook nog de ergonomische draagdoeken, de zomer draagdoeken en de voorgeknoopte draagdoeken. De rekbare draagdoek wordt vaak gebruikt voor het dragen van jonge baby’s tot een leeftijd tussen 1 en 2 jaar. Bij het kiezen van de juiste draagdoek is het overigens belangrijk om niet te kijken naar de leeftijd van je kindje, maar het gewicht. De rekbare draagdoeken zijn te gebruiken tot een gewicht van ongeveer 11kg. Is je kindje zwaarder is als 11 kilo? Dan hebben jij en je kindje meer behoefte aan stabiliteit en veiligheid.

Boven de 11 kilo is het, het beste om de geweven draagdoek te gebruiken. Dit komt doordat deze draagdoeken veel stugger zijn. Hierdoor bieden deze draagdoeken meer stabiliteit voor jou en jouw kindje. De rekbare draagdoeken worden dus vooral voor jongere kindjes gebruikt. Als je, je kindje voor een langere tijd wilt dragen en de draagdoek op de groei wilt kopen dan is het verstandig om voor de geweven draagdoek te kiezen. Is je kindje lichter als 11 kilo en wil je, je kindje voor een kortere periode dragen? Dan zijn de rekbare draagdoeken een goede keuze, deze zijn namelijk gemaakt van een lekkere zachte stof.

Welke draagmethode is het beste voor mij en mijn kindje?

Draagdoeken zijn op verschillende manieren te knopen, de meest bekende draagmethode is op de buik, maar het is ook mogelijk om je kindje op de heup of op de rug te dragen. Het is een kwestie van uitproberen welke draagmethode voor jou en jouw kindje het fijnste is. Wil je veel verschillende draagmethodes uitproberen? Dan is het verstandig om voor de stabiliteit van een geweven draagdoek te kiezen.