Hoe kies je de juiste foundation en concealer

13 Mar 2023

Kiezen van de juiste foundation en concealer is een van de meest uitdagende stappen bij het opmaken van je gezicht. Het is namelijk van essentieel belang dat je een product kiest dat goed bij je huid past, waardoor het resultaat perfect en natuurlijk is. In dit artikel geven we je tips over hoe je de juiste foundation en concealer kunt kiezen, waardoor jouw make-up altijd perfect wordt.

Weet je huidtype

Het allerbelangrijkste om te weten als je foundation en concealer gaat kopen, is je huidtype. Als je een foundation of concealer gaat kopen zonder te weten wat je huidtype is, dan kan het zijn dat je het verkeerde product kiest. Hierdoor zou je een product kunnen kopen dat niet bij je huid past, wat kan resulteren in een onnatuurlijk of vettig resultaat.

Door je huidtype te weten, ben je al een stap dichterbij het kiezen van de juiste foundation en concealer. Er zijn 4 verschillende huidtypes: normaal, droog, vet en gecombineerd.

Normaal: Je hebt een normale huid als je een glad en egaal huidoppervlak hebt, weinig tot geen last hebt van mee-eters, de huid er gezond uitziet en je geen grove poriën hebt.

Droog: Als je een droge huid hebt, zul je merken dat je huid vaak trekkerig aanvoelt, er een schilferend effect aanwezig is en geïrriteerd kan zijn.

Vet: Je hebt een vettige huid als je een glimmend gezicht hebt, de poriën grof en open staan, mee-eters of puistjes aanwezig zijn en je gezicht snel vettig aanvoelt.

Gecombineerd: Als je een gecombineerde huid hebt, betekent dit dat je huid zowel droog als vet kan zijn. De huid kan bijvoorbeeld droog zijn rond de ogen en vet rond de neus.

Kies de juiste foundation

Als je je huidtype kent, kun je beginnen met het kiezen van de juiste foundation. Er zijn veel verschillende soorten foundations, dus het is belangrijk dat je de tijd neemt om de opties te verkennen. Als je een droge huid hebt, kun je het beste een foundation kiezen die hydraterend is. Als je een vettige huid hebt, kun je het beste een foundation kiezen die mat is.

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten of je een lichte, medium of donkere foundation nodig hebt. Hierbij kun je het beste kijken naar je huidskleur, waarbij je de verpakking kunt vergelijken met je huid. Als je de verpakking tegen je gezicht houdt, zou je de foundation moeten kunnen zien die het beste bij je huid past.

Kies de juiste concealer

Net zoals met foundation, zijn er ook verschillende soorten concealers om uit te kiezen. Afhankelijk van wat je precies wilt bedekken, moet je een bepaalde concealer kiezen. Als je donkere kringen of oneffenheden wilt verbergen, kun je het beste voor een full coverage concealer kiezen. Als je alleen fijne lijnen wilt verbergen, kun je het beste een medium coverage concealer kiezen.

Het is ook belangrijk om de kleur van de concealer te kiezen. Als je een lichte foundation hebt, kun je een lichtere concealer gebruiken om de kringen te verbergen. Als je een donkere foundation hebt, kun je een donkerdere concealer gebruiken. Het is belangrijk om een goede kleurmatch te kiezen, zodat je geen 'crème met een oranje tint' effect krijgt.

Hoe kun je de foundation en concealer het beste aanbrengen?

Als je eenmaal een foundation en concealer hebt gekozen, is het belangrijk om te weten hoe je deze het beste kunt aanbrengen. De beste manier om foundation aan te brengen is met een foundationkwast. Deze kwast helpt je om een egale, natuurlijke dekking te krijgen. Als je concealer gaat aanbrengen, is het belangrijk om deze met je vingers aan te brengen. Dit maakt het makkelijker om de oneffenheden te verbergen.

Conclusie

Het kiezen van de juiste foundation en concealer kan een uitdaging zijn, maar als je je huidtype kent en de juiste kleuren en finishes kiest, krijg je een perfect resultaat. Het is belangrijk om een goede kleurmatch te kiezen en de producten op de juiste manier aan te brengen. Als je deze tips volgt, kun je altijd perfecte make-up creëren.