Spaans genieten: 5 wijn-spijs combinaties

02 Feb 2024

¡Salud! Ben jij klaar voor een smakelijk avontuur naar Spanje? Er is niets beter dan het combineren van wijn en eten voor een heerlijke avond. En dat weten de Spanjaarden als geen ander. Hun wijn is rijk van smaak en heeft een heerlijk aroma, terwijl hun keuken beroemd is om zijn smaakvolle gerechten. Als jij ook wilt genieten van al die heerlijke Spaanse smaken, dan hebben wij vandaag vijf fantastische wijn-spijs combinaties voor je uitgezocht. Laten we meteen beginnen!

#1 Paella en Rioja wijn

Rioja is een rode wijn uit het noorden van Spanje die perfect past bij de Paella Valenciana. Deze heerlijke en beroemde rijstschotel uit Valencia bestaat uit kip, konijn en groenten. Deze Spaanse wijn is fruitig en heeft een licht kruidige smaak die perfect samengaat met de kruiden in de paella.

#2 Manchego kaas en Cava

Manchego kaas is een van de bekendste kazen in Spanje en is gemaakt van schapenmelk. Cava is een mousserende wijn die perfect past bij deze smaakvolle kaas. Cava is fruitig, licht en fris van smaak en past perfect bij de zoute smaak van de Manchego kaas.

#3 Ajoblanco en Albariño wijn

Ajoblanco is een koude soep uit Andalusië gemaakt van amandelen, knoflook en olijfolie. Albariño is een witte wijn uit Galicië die perfect past bij deze soep. Deze droge witte wijn heeft een frisse en fruitige smaak die perfect samengaat met de amandelen in de soep.

#4 Chorizo ​​en Sherry wijn

Chorizo ​​is een gedroogde worst uit Spanje die veel gebruikt wordt in de Spaanse keuken. Sherry wijn, afkomstig van de Sherry streek in Zuid-Spanje, is een heerlijke wijn die perfect past bij de pittige smaak van Chorizo. Sherry is een versterkte wijn met een rijke en complexe smaak die perfect samengaat met deze gedroogde worst.

#5 Gamba's en Rias Baixas wijn

Gegrilde gamba's zijn een veel voorkomend gerecht in Spanje. De Rias Baixas is een witte wijn uit Galicië die perfect past bij deze gamba's. Deze wijn heeft een frisse en licht minerale smaak die perfect samengaat met de zeevruchten.

Spanje is het land van tapas, sangria en heerlijke wijnen. Er zijn zoveel smaken te ontdekken en de kunst van het combineren van de juiste wijn met het juiste gerecht is cruciaal om het meeste uit de Spaanse keuken te halen. Deze vijf wijn-spijs combinaties die we hebben besproken zijn nog maar het topje van de ijsberg. Probeer ze zelf uit en dompel je onder in de heerlijke smaken van Spanje. Geniet ervan!