Nieuwe tuintrends voor 2023

14 Dec 2022

Welkom bij onze nieuwe blog over tuintrends voor 2023! Hier vind je alles wat je moet weten over de nieuwste trends in tuinmeubilair, van de beste materialen en stijlen tot de laatste ontwikkelingen in tuinontwerp. We hebben de afgelopen maanden veel research gedaan naar de nieuwste trends in tuinontwerp, en we hebben een aantal bevindingen gedaan. Deze bevindingen delen we graag in deze blog om u van inspiratie te voorzien.

 

Populaire materialen

Ten eerste zijn er een aantal nieuwe materialen en stijlen die populair zijn in tuinmeubilair. Twee van de meest opvallende trends zijn Rattan en Teak. Rattan is een lichtgewicht, sterk en veelzijdig materiaal dat perfect is voor tuinmeubilair. Het is makkelijk te onderhouden en kan een mooie aanvulling zijn op elk tuinontwerp. Teak is een materiaal dat steeds populairder wordt in tuinmeubilair. Het is duurzaam, makkelijk te onderhouden en heeft een mooie natuurlijke uitstraling. Een andere populaire trend in tuinmeubilair is de mix van verschillende materialen. Veel tuinsets worden gemaakt van een combinatie van hout, aluminium en textiel. Dit geeft je tuinset een unieke uitstraling en maakt het makkelijk om je tuinmeubilair aan te passen aan elk tuinontwerp.

 

Laatste ontwikkelingen tuinontwerp

Ten tweede zijn er een aantal nieuwe ontwikkelingen in tuinontwerp. Een van de grootste trends is het gebruik van led verlichting in de tuin met eventueel smart besturing en/of afstandsbediening. Tuinverlichting maakt het mogelijk om je tuin te veranderen in een aangename en ontspannende plek, zelfs in de donkerste wintermaanden. Er zijn veel verschillende soorten tuinverlichting beschikbaar, dus er is voor iedereen wel een geschikte optie. Een andere trend in tuinontwerp is het juist gebruiken van planten en bloemen om zo ongedierte te verjagen en schadelijke stoffen te absorberen. Mensen denken steeds meer na over wat voor soort planten of bloemen ze in de tuin nemen en wat het nut hiervan is, naast dat het er leuk uit moet zien.

 

Een goede tuinset blijft een populaire aankoop

Een goede tuinset is en blijft een perfecte aanvulling op elk tuinontwerp. Ze zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar bieden ook een aantal voordelen. Tuinbanken kunnen je tuin een rustige en ontspannende sfeer geven. Ze bieden ook een plek om te genieten van het mooie weer. Er zijn veel verschillende soorten tuinsetten beschikbaar. Het meest makkelijk is om deze eerst te vergelijken in een tuinmeubelshop. Hier kan je eenvoudig afmetingen aflezen en een goed beeld krijgen van het aanbod zonder uren door een drukke winkel te lopen.

 

Conclusie

Duurzame en doordachte keuzes voor het kopen van een tuinset, planten en verlichting staan centraal. Mensen willen kwaliteit kopen die bij de tuin past en die je niet elk seizoen hoeft te vervangen. Zulke aankopen voor je tuin zijn niet voor een jaar, maar voor vele jaren. Wanneer je eenmaal een tuinset hebt gevonden die aan al je wensen voldoet, is het tijd om na te denken over de aankleding. Kies voor planten die niet alleen mooi zijn, maar ook een bepaalde functie vervullen in je tuin. Denk hierbij aan bloemen die ongedierte verjagen of planten die schadelijke stoffen absorberen. Tot slot is led verlichting een perfecte aanvulling op elk tuinontwerp. Het geeft je tuin eel nieuwe sfeer en maakt het mogelijk om ook in de wintermaanden van je tuin te genieten.