Sinterklaas surprise inspiratie: creatieve tips en leuke ideeën

19 Jul 2023

Nog maar een paar maanden en dan staat het gezelligste feest van Nederland weer voor de deur: Sinterklaas. Dat betekent dat het weer tijd is om lootjes te trekken en surprises te maken! Een Sinterklaas surprise is niet alleen een leuke traditie, maar ook een geweldige manier om je creativiteit te laten zien en anderen te verrassen. In dit artikel delen we creatieve tips en leuke surprise ideeën.  

Spelenderwijs de surprise openen

Breng een speelse twist aan je Sinterklaas surprise door het te combineren met een gezelschapsspel. Creëer een dobbelsteen surprise waarbij je verschillende cadeaus verdeeld op basis van het aantal ogen dat wordt gegooid. Of maak een surprise-parcours met opdrachten die moeten worden voltooid voordat het cadeau wordt onthuld. Op deze manier maak je het uitpakken van de surprise nog interactiever en spannender. Vergeet de Sinterklaas hapjes niet om de gezellige avond compleet te maken! 

Een 'Tijdscapsule'-surprise

Maak van je surprise een speciale herinnering door een tijdscapsule te creëren. Gebruik een stevige doos en versier deze met stickers, foto's en persoonlijke berichten. Voeg daarnaast cadeautjes toe die symbool staan voor bijzondere momenten of herinneringen met deze persoon. Het zal voor de ontvanger een emotionele en nostalgische verrassing zijn om de surprise te openen. 

Interactieve surprise 

Maak je Sinterklaas surprise interactief door er kleine puzzels, raadsels of codes in te verwerken. Verstop aanwijzingen in de surprise die de ontvanger moet oplossen om bij het cadeau te komen. Dit maakt het uitpakken van de surprise een speelse uitdaging en zorgt voor extra plezier en betrokkenheid. Je kunt ook gebruik maken van technologische snufjes, zoals QR-codes of augmented reality, om de surprise interactiever te maken.

Duurzame surprise

Geef je surprise een duurzaam tintje door gebruik te maken van gerecyclede materialen of door een surprise te maken die herbruikbaar is. Denk aan het gebruik van kartonnen dozen, oude kranten, stoffen of ander materiaal dat je kunt recyclen. Dit draagt bij aan een milieubewuste viering van Sinterklaas en laat zien dat creativiteit en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.

Sinterklaas entertainment 

Het is een leuk idee om voor de kleintjes in de familie Sinterklaas entertainment in te huren, aangezien ze waarschijnlijk nog niet kunnen deelnemen aan de surprise. Een bezoek van Sinterklaas thuis zorgt voor een magische ervaring! Nodig een professionele Sinterklaas uit om bij de viering aanwezig te zijn en de surprises en cadeautjes persoonlijk aan de kinderen uit te delen. Dit zal het Sinterklaasfeest nog geloofwaardiger en vreugdevoller maken.