Stap-voor-stap: Natuurlijke oogschaduw aanbrengen

31 Aug 2023

Het aanbrengen van oogschaduw kan soms een beetje overweldigend zijn, vooral als je nieuw bent in de wereld van make-up. Maar maak je geen zorgen, met deze stap-voor-stap gids wordt het aanbrengen van natuurlijke oogschaduw een fluitje van een cent. Het gebruik van natuurlijke make-up is de sleutel tot het creëren van een frisse en stralende look.

Stap 1: Bereid je oogleden voor

Begin met het voorbereiden van je oogleden. Dit is een belangrijke stap omdat het helpt om je oogschaduw op zijn plaats te houden en te voorkomen dat het in de loop van de dag gaat ophopen. Gebruik een oogschaduwbasis of een concealer die dicht bij je huidskleur ligt.

Stap 2: Kies je kleuren

Kies voor natuurlijke oogmake-up kleuren die dicht bij je eigen huidskleur liggen. Denk aan beige, bruin en zachte roze tinten.

Stap 3: Breng de oogschaduw aan

Begin met het aanbrengen van de lichtste kleur over je hele ooglid tot aan je wenkbrauwbot. Gebruik daarna een iets donkerdere kleur op je bewegend ooglid. Breng de donkerste kleur aan in je arcadeboog en blend deze goed uit.

Stap 4: Voeg diepte toe

Voeg diepte toe aan je ogen door een donkerdere kleur aan te brengen in de buitenste hoek van je oog en deze naar binnen te blenden.

Stap 5: Mascara

Maak je look af met een laagje mascara voor een natuurlijke look.

Tips voor het aanbrengen van natuurlijke make-up

  • Zorg ervoor dat je alle make-up en kwasten bij de hand hebt voordat je begint.
  • Begin altijd met een schone en gehydrateerde huid.
  • Gebruik natuurlijke cosmetica producten om irritatie te voorkomen en je huid gezond te houden.
  • Oefening baart kunst. Hoe vaker je oefent met het aanbrengen van natuurlijke make-up, hoe beter je erin wordt.

Met deze stap-voor-stap gids en tips ben je klaar om een natuurlijke oogschaduw look te creëren die de hele dag blijft zitten. Succes!