Wens voor een hippe bruiloft? Slimme tips!

10 Aug 2023

Ga je binnenkort trouwen? Dan ben je waarschijnlijk druk bezig met het regelen van deze bijzondere dag in je leven. Ook de stijl van de bruiloft speelt een rol. Trouwen heeft nog altijd een wat ouderwets imago, terwijl dat nergens voor nodig is. Je kunt namelijk een hippe bruiloft organiseren, die helemaal past bij de moderne tijd. Dit zijn slimme tips!

Moderne trouwkaarten

Het begint allemaal bij de uitnodiging, met de trouwkaart! Sommige mensen vinden een digitale uitnodiging modern, maar eerlijk is eerlijk: dat is toch wel een stukje minder romantisch. Je kunt ook een moderne trouwkaart ontwerpen, die je gewoon gezellig per post verstuurt. Maar de look kan dus wel eigentijds zijn! Ga voor een strak ontwerp, met trendy kleuren en letters. Een trouwkaart met een foto, een doorzichtige acryl trouwkaart of een trouwkaart met goudfolie: het kan allemaal. Kies trouwkaarten die goed bij jou en je partner passen – dat is natuurlijk het belangrijkst. Een bijzondere vorm is ook heel fraai, zoals een ronde kaart of een asymmetrische kaart. Wat past er perfect bij jullie stijl?

Bruiloft in thema

Een hippe bruiloft kent vaak een thema. Denk aan boho, festival of tropisch. Zorg dat alles binnen dit thema valt: van de trouwkaart tot de aankleding op de locatie. Deel dit thema ook met je gasten – je kunt de dresscode er bijvoorbeeld mee samen laten hangen. Een thema zorgt voor een prachtig plaatje tijdens de grote dag. Ook achteraf is dit duidelijk terug te zien op de foto’s, wat een beeldige herinnering vormt.

Tradities? Alleen naar wens

Er zitten veel geschreven en ongeschreven regels vast aan een bruiloft. Sommige regels zijn natuurlijk een must: daar kun je niet omheen. Maar je kunt van veel tradities ook prima afwijken, als het jou en je partner niet bevalt. Houd je alleen aan tradities als je hier blij van wordt. Het is helemaal niet verplicht om een boeket met bloemen te gooien, om gasten met rijst te laten strooien of om een trouwring te dragen. Doe dit lekker op jouw manier, als je het liever anders ziet. Dit maakt de bruiloft ook meteen een stukje unieker. Ook de dagindeling kun je naar wens invullen. Wie zegt dat je niet eerst alvast kunt borrelen met je gasten, voordat het tijd is voor de ceremonie?

Moderne trouwkleding

Het is natuurlijk mooi om strak in pak te gaan bij een bruiloft, maar ook dit is geen vereiste. Voel je je niet prettig in een heet pak of in een witte prinsessenjurk? Dan kun je gewoon iets anders dragen. Zo trouwen veel mannen tegenwoordig in luchtig linnen en zien we bij vrouwen steeds vaker een jumpsuit of een jurk in een andere kleur dan wit. Draag vooral waar jij je goed in voelt. Op die manier straal je alleen maar meer!

Niet zo stijfjes

Je bruiloft is ook moderner als de dag niet zo stijfjes is. Bovenstaande tips helpen hier al bij, zoals het loslaten van tradities. Zorg er verder voor dat het een gezellige, vrije dag is. Laat het idee van het ‘perfecte plaatje’ los. Vaste plekken aan tafel zijn bijvoorbeeld geen must: het kan gezelliger zijn om je gasten meer met elkaar te laten mengen. Doe een spelletje om het ijs te breken. Zet vrolijke muziek aan, nodig de gasten al vroeg uit op de dansvloer. Zo maak je er pas echt een feestje van! Hét feestje van jou en je partner, waarop jullie helemaal jezelf kunnen zijn.