Concealer aanbrengen zonder foundation

31 Aug 2023

Het aanbrengen van make-up is voor velen een dagelijkse routine. Echter, het gebruik van te veel producten kan de huid belasten en leiden tot verstopte poriën en acne. De beste manier om dit tegen tegaan is om geen make-up te gebruiken, maar dat is niet altijd een optie. Een manier om dit te vermijden is door het aanbrengen van concealer zonder foundation. Dit artikel zal je tips geven over hoe je concealer kunt aanbrengen zonder foundation en toch een stralende en gezonde huid kunt hebben.

Waarom concealer zonder foundation?

Foundation wordt vaak gebruikt om de huid een egale teint te geven en om imperfecties te verbergen. Echter, niet iedereen heeft foundation nodig. Als je een vrij egale huid hebt met slechts een paar oneffenheden, dan kan concealer alleen voldoende zijn. Bovendien kan het weglaten van foundation je huid helpen ademen en het risico op verstopte poriën verminderen.

Hoe concealer aan te brengen zonder foundation

 1. Begin met een schone en gehydrateerde huid. Het is belangrijk om je gezicht te reinigen en een goede moisturizer aan te brengen voordat je make-up aanbrengt. Dit zal helpen om de concealer soepel aan te brengen en te voorkomen dat het in fijne lijntjes gaat zitten.

 2. Gebruik een primer. Een primer zal helpen om de concealer op zijn plaats te houden en ervoor te zorgen dat het de hele dag meegaat. Kies voor een primer die geschikt is voor je huidtype en vrij is van schadelijke stoffen zoals parabenen en microplastics. Er zijn veel merken die make-up zonder schadelijke stoffen aanbieden.

 3. Breng de concealer aan. Gebruik een concealer die één of twee tinten lichter is dan je huidskleur. Breng het aan op de gebieden die je wilt verbergen, zoals donkere kringen onder de ogen, roodheid of puistjes. Gebruik een concealerkwast of je vingertoppen om het product in de huid te deppen.

 4. Stel de concealer in. Gebruik een doorschijnend poeder om de concealer in te stellen en te voorkomen dat het gedurende de dag gaat bewegen. Breng het poeder lichtjes aan met een grote poederkwast.

 5. Voeg de rest van je make-up toe. Breng je oogmake-up, blush en lippenstift aan zoals je normaal zou doen.

Tips voor een stralende en gezonde huid

 1. Kies voor make-up zonder microplastic. Microplastics zijn kleine plastic deeltjes die in veel cosmetica producten worden gebruikt. Ze zijn schadelijk voor het milieu en kunnen ook irriterend zijn voor de huid.

 2. Vermijd parfum in je make-up. Parfum kan irriterend zijn voor de huid en leiden tot roodheid en jeuk. Kies voor parfumvrije make-up.

 3. Gebruik make-up zonder parabenen. Parabenen zijn conserveermiddelen die in veel cosmetica producten worden gebruikt. Er is veel discussie over de veiligheid van parabenen, en sommige studies suggereren dat ze hormoonverstorende effecten kunnen hebben. Kies daarom voor parabenenvrije make-up.

 4. Reinig je gezicht elke avond. Het is belangrijk om je gezicht elke avond grondig te reinigen om alle make-up en vuil te verwijderen. Dit zal helpen om verstopte poriën te voorkomen en je huid gezond te houden.

 5. Gebruik een goede moisturizer. Een goede moisturizer zal helpen om je huid gehydrateerd te houden en zal ook een barrière vormen om te voorkomen dat schadelijke stoffen de huid binnendringen.

 6. Gebruik geen make-up. voor veel mensen is het routine om iederedag make-up te dragen. maar veel dagen is dat niet nodig bijvoorbeeld als je de heledag thuis bent. dit is ook goed voor je zelfvertrouwen en durf je vaker zonder make-up naar buiten.

Conclusie

Het is mogelijk om concealer aan te brengen zonder foundation en toch een stralende en gezonde huid te hebben. Door te kiezen voor make-up zonder schadelijke stoffen en door je huid goed te verzorgen, kun je er op je best uitzien zonder je huid te belasten. vergeet niet dat het beste nog altijd is om geen make-up te dragen.